Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Jana Šenbergerová
3.11.2015 19:43
Dnes jsme se vypravili na hřbitůvek za mou bývalou spolupracovnicí, která bydlela v jeho blízkosti a vedle kostelíka sv. Acháce, který bývá většinou zavřený. Měli jsme štěstí, protože se u něj pracovalo a my si jej mohli prohlédnout nejen zvenčí, ale i uvnitř a fotit a fotit. Protože u nás v době Dušiček bývají velmi silné vichry, je třeba některé věnce nebo květináče zajistit proti odfouknutí. Letos však bylo krásně mírumilovně, takže jsme mohli spojit návštěvu s následným výletem kolem zlatonosné řeky a Údolím ztracených štol.
Alena Várošová
3.11.2015 19:22
Tak to už dlouho nebylo,aby byl na Památku zesnukých prosvícen slunečními paprsky celý hřbitov a zároveň i svíčkami na hrobech.Myslím,že každý v tyto dny s úctou vzpomíná na své blízké ,ale nejsem v tyto dny i ty další.
S úctou vzpomínáme na všechny, kteří už nejsou mezi námi.
Lidmila Nejedlá
3.11.2015 18:59
Letos byl krásný dušičkový čas a pěkně se vzpomínalo a rozjímalo v prosluněné přírodě.
Elena Valeriánová
2.11.2015 21:00
Také navštěvujeme hřbitovy, když zavítáme někam, kde jsme třeba ještě nikdy nebyli. A někdy se i vracíme. Dnes u nás celý hřbitov krásně svítil, jen na jednom hrobě nic, studený kámen a stará schránka na svíčku. Znala jsem ty lidi, co v tom hrobě leží. Jen nevím, kde se poděl ten nejmladší z nich, jestli ještě žije, netuším. Zapálili jsme tam svíčku, tak jako vloni i předloni. Žádný člověk by neměl být zcela zapomenut.
Zuzana Pivcová
2.11.2015 20:32
Vždycky, když jsem na dovolené v jižních Čechách, projdu se i po vltavotýnském hřbitově. Je dojemné, když po těch letech, co jsem pryč, nacházím na náhrobcích jména lidí, které jsem znala, dívám se, kdy zemřeli, kolika let se dožili, podobně v Lomnici nad Pop. při setkání se spolužáky. Odtamtud jsem odešla před více než 50 lety, a přesto se mi někteří lidé při pohledu na náhrobky jasně vybavují, učitelé, cvičitelka ze Sokola, rodiče spolužáků. Hřbitov je opravdu místem odpočinku - věčného i procházkového.
Jana Šenbergerová
2.11.2015 18:09
Hřbitovy patří mezi oblíbená místa našich procházek. Po Dušičkách je tam nejkrásněji. Ve dne září barvami květin a v noci plamínky svíček.
Hana Rypáčková
2.11.2015 15:45
V tyto dny hřbitovy masově ožívají. Jindy tam vládne takový klid..Většinou tam jsou staré stromy a je hezké si chvíle ticha užít.