Bouchačky a mazlíčkové
ilustrační foto: pixabay.com

Bouchačky a mazlíčkové

2. 1. 2019

Zvířecí psychologové i pedadogové varují před negativním vlivem silvestrovského bouchání na mazlíčky. Takovej mazlíček, kerej leží 31.12. v 23.59h v postýlce svého páníčka (marně hledám vyvážené džendrové femininum), může utrpět újmu na psychickém zdraví, když v 00h kolem něj začnou bouchat silvestrovské šrapnely a lítat světlice. Může u něj dojít i k náhlému fyziologickému vyměšování, což má negativní vliv také na postýlku.

Odborníci proto doporučují mazlíčky vhodným způsobem připravit a chránit: zacpat jim uši, zastínit oči, použít zátky vhodných průměrů, navlíknout inkontinenční kalhotky, pustit zvukovou kulisu (na př. Fanfáry z Libuše, nebo Three Tenors, kteří přeřvou všechno) atp. Na trhu je prý dosti vhodných protibouchačkových pomůcek.

Vědecký průzkum nenadálých intensivních zvukových a zrakových vlivů na mazlíčky je ztížen jednorázovostí silvestrovské zábavy. Senátor Kuhbiera proto nastartoval diskuzi o prodloužení novoročního kraválu a navrhuje délku jeho trvání až do Tří králů, tedy na dobu 6 dnů. Nedá si prý vnutit názor Frau Merkel, která v EU tvrdě hájí německé omezení povolení bouchání na dva dny. Agentura Medial již dostala grant (z evropských fondů) na průzkum veřejného mínění v této záležitosti.
.
U nás na vesnici se zdržoval pár Kalousů ušatých (Asio otus). O předloňské silvestrovské bouchanici opustil zděšeně své stanoviště a již se nevrátil. A je po ptákách, tak říkajíc. Prosit Neujahr 2019! LH.

Můj příběh
Hodnocení:
(3.8 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
.... 163 cm Také ráda další příspěvky tohoto pána přehlédnu.
Naděžda Špásová
Možná to někomu připadá vtipné, mně tedy ne. Je to ubohé, strefovat se do lidí, kteří mají vztah ke zvířatům. Pisatel je zřejmě zamindrákovaný, říká se tomu napoleonský komplex. Stává se to mužům malého vzrůstu. Myslím, že příspěvky tohoto pána si klidně odpustím.
Eva Mužíková
Pane Hoffmane, možná že je Vaše psaní vtipné, určitě někoho pobavíte, ale já k těmto lidem nepatřím. Nevím co jste zač, jaké máte záliby, ale Vaše opakující se " strefování " do majitelů psů, byť s nadsázkou, je podle mne ubohé...
Alena Vávrová
Kdysi mě ohňostroje fascinovaly. Také jsem měla pejskovou, co se moc bála a neměla jsem to svědomí nechat ji na Silvestra a Nový rok samotnou (natož v mé posteli!!) Několik let již zvířátko nemám a po tom, co se dělo nyní ze Silvestra na Nový rok i v našem maloměstě, jsem ani na městský novoroční ohňostroj nešla a myslím si, že město za tu akci zbytečně vyhodilo statisíce, které by bylo vhodnější vynaložit jinde. Nic proti vtipnosti příspěvku ;-) .
Jitka Caklová
Ano, nadsázka to je, ale co je to proti děsu, který musí zažívat zvířata ve volné přírodě, jak píše Ilona Kolářová v rubrice Nelíbí. Kdo tyto živé tvory ochrání????
Jana Šenbergerová
Hezká nadsázka. Možná by mohla vést k zamyšlení obou stran. Těch pro, i těch proti. Ráda si od LH přečtu nějaký článeček častěji.
Jana Kollinová
Článek je o stresu domácích mazlíčků, ale silvestrovské řachandy, dělobuchy a dělové rány počínající Štědrým dnem a končící někdy až po Třech králích jsou utrpením pro veškerou faunu včetně "pána všeho tvorstva." Nesnáším tento způsob oslav - výjimku bych uvítala jednou za rok na oslavu nového roku a dost!
Zuzana Pivcová
Ano, Vy jste to pojal s nadsázkou, ale pro ty, kteří doma zvíře mají, a nemusí být ani rozmazlené, je takováto silvestrovská zábava opravdu utrpením.
Jitka Hašková
Pro uklidnění zvířat (i lidí) funguje homeopatikum Rescue Remedy - příslušně naředěné v kapkách. Mám to odzkoušené na sobě a kamarádka, která se tím zabývá to má odzkoušené i na kočkách a psech. Bohužel to odborníci zavrhují, mluví o placebo efektu, což se dá vztáhnout na člověka, ale ne na zvířata. Fakt je, že to funguje a není v tom žádná škodlivá chemikálie. Když se těm rámusům nelze vyhnout (i různé technopárty) pak to považuji za nejlepší řešení.
Jitka Caklová
Člověk se pohybuje z extrému do extrému, jakoby zapomněl na podstatu života. Kdysi jsem viděla film Bambi, podotýkám, že to nebyl ten animovaný a bylo mi opravdu smutno.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 6. týden

Olympiáda! Jednou za čtyři roky! U toho musíme být! Nejen tipovačka, ale i vědomostní kvíz se tentokrát točí kolem olympiády! Tak pojďme na to!