Soňa Prachfeldová
6.1.2019 10:04
Jejda, proč ta nevraživost a osočování každého, kdo má jiný náhled . Pak to sklouzává až do trapných invektiv. Neznám osobně autora, vyjádřil se jak to vidí on , mně se tento způsob sarkasmu nelíbí, ale to je moje věc a proti panu Hoffmannovo nic nemám. Mám pejsky již přes 50 let a věřte, za ta léta jsem již s nimi něco prožila, nejen o Silvestra. Nic proti ohňostroji, ale to šílené bouchání před a po oslavách je hrozné. Někteří psi dík y tomu neudělají zkoušky, bojí se střelby a koho to zajímá? Náš kocourek nebyl dva dny doma, jak byl vystresovaný. Mluvím jen o tom, co sama zažíváme se svými zvířaty, nemínim nikoho přesvědčovat, že mi není lhostejná příroda a vše, co se děje a jak se my lidé chováme. A lidé, když se jim něco nelíbí na sebe vrčí a urážejí se. Méně nedůtklivosti , nešlo by to prosím? Hned by byl svět hezčí.
Zuzana Pivcová
6.1.2019 09:59
Dobrý den, docela mě mrzí, že se jeden nevinný. jen trochu štiplavý článek stal důvodem a hlavně pak základnou pro takovou debatu, která z původního tématu přechází do široké analýzy toho, kdo je či není milovník zvířat, případně i lidí, jaký je kdo charakterově a jak jako jedinec táhne s davem či si dovolí odporovat. Před časem jsme tu, i když mírnějším způsobem, posuzovali články pana RNDr. Nekvasila, které u někoho budily veselí, jiné mnohdy vytáčely k zuřivosti. Přitom jde většinou jen o úhel pohledu a možná i momentální emocionální stav, v němž se ten či onen nachází, když článek píše nebo přijímá. Osobně bych se přimlouvala za to, abyste k sobě byli shovívavější, což v žádném případě neznamená nechat si vše líbit. Děkuji za pochopení, paní Beátě za vstup na portál i doplnění profilu o fotky, které jsem si mimochodem také prohlédla, a snad by tato debata už mohla skončit.
Jitka Caklová
6.1.2019 09:26
Oprava v předposledním řádku: ... neumazaly ...
Jitka Caklová
6.1.2019 09:10
Řekla Bych, že rčení, "Kdo má rád zvířata, má rád lidi.", v dnešní zvrácené době době značně pokulhává. Kdo má zájem, může si přečíst můj článek "Zvířata a já". A pokud jsem majiteli domácích mazlíčků, případně I. Kolářovou, která se u tohoto článku do mně také hezky trefovala, tou která nemá ráda zvířata a tím pádem, podle zmíněného rčení ani lidi, tak to považuji za hodně špatný fór. A teď určitě "šlápnu do hodně "měkkého", ale kde je láska, majitelů domácích mazlíčků, ke zvířatům volně žijícím v přírodě, jak píše I.K. v NELÍBÍ 1.1.2019 09:07, v čí silách je tato zvířata ochránit? Také si můžu dovolit napsat, že je od nich sobecké, chránit si jen toho svého mazlíčka. Ano přiznávám, nemám ráda posrané chodníky, ani trávníky, kam maminka, bez obavy aby se umazaly, nemůže pustit proběhnout ani své děti. A teď mi klidně dejte, "co si zasloužím".
Věra Lišková
6.1.2019 07:57
Je to asi věčný spor, milovníci zvířat a ti druzí. Dovolím svou napsat svou životní zkušenost a tím vysvětlit, které skupině fandím i když žádného domácího mazlíčka nemám. V mládí jsem pracovala v kanceláři, moc mi to nebavilo, a nejde zapomenout na neustále drby a podrazy mezi kolegyněmi. Třeba jsme jezdily ve dvojici na školení, ze kterého se pak konala ústní zkouška. Dostala jsem o stupeň lepší známku než kolegyně, ta to nevydýchala a řediteli tvrdila, že jsem test opsala. Pak jsem pracovala na veterině. Téměř každý tam měl psa. Bylo to úplně jiné prostředí, pokud jde o morálku tak nejméně o dva stupně lepší, s takovými podrazy by se tam každý znemožnil, tam se nekonaly. Platí: Kdo má rád zvířata, má rád lidi.
Jitka Caklová
5.1.2019 21:34
Mě to tedy nevadí, o mě to nevypovídá, jen mě to tak napadlo, protože mě to naučili ve škole.
Jitka Caklová
5.1.2019 21:32
Oprava: s paní Beátou.....
Jitka Caklová
5.1.2019 21:31
Ilono, to jako myslíš, že si s Paní Beátou nezasloužíme v pojmenování velká počáteční písmena?
Jitka Caklová
5.1.2019 21:26
Každý dostává tolik, ne kolik si zaslouží, ale tolik, kolik unese. Někdo se zhroutí pod maličkostí a jiného neporazí ani pořádná nálož.
Jitka Caklová
5.1.2019 21:23
Je to jako všude jinde. Buď se vytvářejí družiny za účelem útočení a nebo jednotlivci uzavírají přátelství na základě společně uznávaných hodnot. Každý má možnost volby, pro co se rozhodnout.
Načíst starší příspěvky