Jana Šenbergerová
19.3.2021 15:20
Právě takové články by pro mě byly dost velkým důvodem k vytvoření chatu O životě. Ne o tom, jaké je počasí, co budu vařit, nebo kam sy vydám na výlet. Život je totiž mnohem víc, než jen to, co zažíváme v hmotném těle tady a teď. Za ta léta, co VÍM, už dobře vím, že málokdo přenese přes srdce, když se doví, že někdo VÍ, když on ne. Nevědí ti, kteří se nezajímají a jen kloužou po hmotném povrchu věcí. Kdo se zajímá a sleduje vývoj poznatků ve fyzice a zároveň se zajímá o duchovní vývoj lidstva i ten svůj, nemůže nevědět, leda by byl ještě v těle zvířecím. Zvíře vede instinkt, člověka intuice. Intuice, to je napojení na Zdroj veškerého bytí. Tomuto zdroji odedávna dávají lidé různá jména a podsouvají mu různé schopnosti a vlastnosti. Je to to, "co nás přesahuje", jak to často vnímáme. Já si dovolím tvrdit, že nás to obsahuje a tvoří i skrze nás. A k té představě, že by se někdo mohl narodit znovu v Africe, si dovolím dodat, že by klidně mohl, pokud by se dopouštěl rasistických činů proti tamějšímu obyvatelstvu, ať už žije kdekoliv ve světě. A proč? Aby na vlastní kůži poznal, jaké to je. Čím víc toho zažijeme na vlastní kůži, tím více chápeme, tedy duchovně rosteme.
Omlouvám se autorovi článku, že jsem se tak rozjela, ale poslal vodu na můj mlýn. Díky.
Jana Šenbergerová
19.3.2021 15:20
Právě takové články by pro mě byly dost velkým důvodem k vytvoření chatu O životě. Ne o tom, jaké je počasí, co budu vařit, nebo kam sy vydám na výlet. Život je totiž mnohem víc, než jen to, co zažíváme v hmotném těle tady a teď. Za ta léta, co VÍM, už dobře vím, že málokdo přenese přes srdce, když se doví, že někdo VÍ, když on ne. Nevědí ti, kteří se nezajímají a jen kloužou po hmotném povrchu věcí. Kdo se zajímá a sleduje vývoj poznatků ve fyzice a zároveň se zajímá o duchovní vývoj lidstva i ten svůj, nemůže nevědět, leda by byl ještě v těle zvířecím. Zvíře vede instinkt, člověka intuice. Intuice, to je napojení na Zdroj veškerého bytí. Tomuto zdroji odedávna dávají lidé různá jména a podsouvají mu různé schopnosti a vlastnosti. Je to to, "co nás přesahuje", jak to často vnímáme. Já si dovolím tvrdit, že nás to obsahuje a tvoří i skrze nás. A k té představě, že by se někdo mohl narodit znovu v Africe, si dovolím dodat, že by klidně mohl, pokud by se dopouštěl rasistických činů proti tamějšímu obyvatelstvu, ať už žije kdekoliv ve světě. A proč? Aby na vlastní kůži poznal, jaké to je. Čím víc toho zažijeme na vlastní kůži, tím více chápeme, tedy duchovně rosteme.
Omlouvám se autorovi článku, že jsem se tak rozjela, ale poslal vodu na můj mlýn. Díky.
Hana Šimková
19.3.2021 14:46
Paní Caklová, Vy jste snad viděla jak je tam krásně ? A kde vlastně ?
Eva Mužíková
19.3.2021 14:15
Mně je také jedno, kde a jak po odchodu z onoho světa skončím, nepřemýšlím o tom. Jen bych si přála, aby ten odchod který čeká nás všechny byl pokud možno bezbolestný a rychlý. Fyzické bolesti, která případně umírání provází PODLE MNE nikoho žádná víra nezbaví. .... Kdyby na tom posmrtném životě bylo přece jen hodně, ale opravdu hodně pravdy, chtěla bych se prohánět po zelených loukách se svým pejskem Bertíkem :)))
Jitka Caklová
19.3.2021 13:55
Oprava: ..., jak je tam nahoře krásně... Peklo neexistuje!!!
Jitka Caklová
19.3.2021 13:52
Před dvěma lety, to jsem ještě z daleka nevěděla, co vím dnes, jsem ve svém článku https://www.i60.cz/clanek/detail/22215/moje-energie-me-perpetuum-mobile napsala: "Dušička pohybující se vesmírem, zavěšená na jakési pomyslné pavučince nad zemí, hledala dva milující-se lidi, u kterých by se jí po opětovném příchodu na svět líbilo. A tak se stalo, že se jednoho dne, dnes už moje, čistá dušička narodila těm nejúžasnějším rodičům." Ať už jsem v životě zažila cokoliv, tak dnes vím, že to, co mi do života přicházelo, tak vždy přicházelo v pravou chvíli, tak jak mělo. Nic není náhoda, ani není věřící, jako věřící, ani ateista jako ateista, na tom vůbec nesejde. Hůř jsou na tom ti, kteří věří a vidí spravedlnost v ukřižování Krista, že pokud nebudou poslušní, dostanou se do pekla. A tak se bojí smrti. Kdyby jste věděli, jak je tam krásně ........♥♥♥
Hana Šimková
19.3.2021 12:42
Pokud po smrti budu existovat v jiném světě a budu čekat do koho se převtělím, no do vola bych opravdu nechtěla, ale bohužel si asi nebudu moci vybrat. Pocity, pokud budou ,jsou nepřenosné, už je nebudu nikomu moci sdělit, ani ho varovat. A tak si musíme držet palce, aby z nás opravdu nebyl vůl.
Věra Ježková
19.3.2021 11:14
Včera jsem náhodou narazila na článek, který uváděl tři charakteristiky člověka, který má za sebou několik životů. Byly to: časté de ja vu, velká empatie, neodůvodněné strachy. Myslím, že je to ale v podstatě jedno a nemá smysl se tím zabývat. Jednou to poznáme všichni. A pokud se někdy znovu objevíme na tomto světě, na svůj minulý život zapomeneme.
Marie Doušová
19.3.2021 11:08
Moc zajímavý článek,který v člověku vyvolává myšlenky na smrt. Nevím co bude po smrti a ani mě to moc nezajímá,ale vím , že něčemu se v životě věřit musí. Sama občas v nejhorších chvílích prosím Boha o potřebnou pomoc pro své blízké, když jsou nemocní a já jim nemohu pomoci. Je to zvláštní pocit se obracet na Boha , když nejsem zrovna moc věřící,ale člověk nikdy neví. Něco je ,ale co, to neumím popsat. Věřím v lásku ,obětavost ,spravedlnost a víru v lidi , kteří žijí život dle desatera a snaží se nikomu neubližovat. Snad je nás stále ještě převaha.
Jana Hošková
19.3.2021 10:59
Kdoví, jak to je...já za těmi všemi vírami vidím lidskou touhu po nesmrtelnosti.
Načíst starší příspěvky