O naladění
Ilustrační foto: Pixabay

O naladění

2. 2. 2026

Nerozdělovala bych lidi, soudě podle sebe, až tak na pesimisty a optimisty, ale spíše na špatně nebo dobře naladěné.

Pro příměr třeba housle a malý příklad k tomu – za nějakou službičku dostane někdo v naší blízkosti čokoládu známé a vyhlášené značky a nabídne nám. Špatně naladěné housle zaskřípou: „No jo, právě byla v Kauflandu v akci…,“ a ty dobře naladěné zahrají Ódu na radost. A při tom si oba, jinak dobří „houslisté,“ nakonec dobře pochutnají.

Jaký je tedy mezi nimi rozdíl?

V tomto případě pouze a jen v naladění nástroje.

glosa společnost
Autor: Iva Bendová
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Už jen dodám: Když kdokoliv napíše, že "Paní Caklová nic nepochopila?", tak kdo posoudí, že paní Caklová sice pochopila, jen nebyla pochopena.
Jitka Caklová
Ivo, také v pohodě, spíš hledám, co nás spojuje. Mě baví astrologie a sleduji, prostřednictvím odborníků, jak nám jsou hvězdy nakloněny. Příklad: 2.2.2026 "Dopoledne (přesná v 10:55, plus/mínus hodinu, dvě i tři) nás čeká opozice Luny k Venuši (19°57' Lva/Vodnáře). Rozporuplná záležitost. Hledáme kontakt, vstřícnost, společnost, přátelství, snad i lásku, ale nic závazného, vždyť víte, Vodnář. Aby bylo jasno, bavíme se celkem o libovolném, klidně náhodném uspořádání jeden na jednoho: paní na pokladně, pán v autobusu, kdokoliv. Jdeme se srdcem otevřeným a tak nějak očekáváme, že protějšek to má stejně. Jenže, proč by měl? A rup, už je to tady! Proč se na mě taky neusmál? Proč neodpověděl? Proč se tak divně tváří? Rozlada. Nejde celkem o nic závažného, jen závan pochybnosti na lince "já jsem OK, ty jsi OK". To přejde raz dva, Luna běží dál..." Můžeme snad hvězdy vinit z toho, že nás lidi vidí jinak, než se vidíme my sami navzájem?
Iva Bendová
V pohodě, Jitko, bohužel jsem nechtě brnkla vylovenou starší všeobecnou úvahou na žhavou současnost. Vybírám intuitivně a teprve díky Vám si uvědomím další souvislosti ;-)
Jitka Caklová
Ivo, spíše mě upoutalo "Nerozdělovala bych lidi.....", jako bychom už tak, jako národ, byli málo rozděleni. Nechala bych každému, co jeho jest. ♥
Iva Bendová
Jitko - dobro bez zla smysl ztrácí, proto se obé mezi lid stále vrací, v koloběhu života, dvojice ta odvěká... Děkuji za reakce, milé spoluíčkařky ;-)
Blanka Lazarová
Ivo, dobrý příměr. :-)
Jitka Caklová
Proč rozdělovat? Obojího je třeba. Bez dobře naladěných bychom nepoznali špatně naladěné a bez špatně naladěných bychom nepoznali dobře naladěné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 6. týden

Olympiáda! Jednou za čtyři roky! U toho musíme být! Nejen tipovačka, ale i vědomostní kvíz se tentokrát točí kolem olympiády! Tak pojďme na to!