Jitka Caklová
16.2.2026 15:16
:-) Jano, je to tím, že obojí má stejnou příčinu. Vždycky jsem byla "nízkotlaká". Poprvé přišlo upozornění v podobě bušení srdce 182 tepů za minutu (změřeno na eliptikalu), tlak ani nevím jaký jsem měla a za čtyři minuty byl klid. Za tři měsíce se to opakovalo, ale trvalo to už sedm minut. Jelikož jsem ani jednomu upozornění nedala "sluchu", za další tři měsíce přišlo třetí. Tentokrát po deseti minutách trvání jsem si zavolala RZ. Odvezli mě na pozorování a bez jakékoliv léčby mě po čtyřech hodinách odvezli zdravou domů. Za týden mi dali Holter, odpoledne jsem s ním šla tancovat a po této zatěžkávací zkoušce bylo na druhý vše v pořádku. Stále říkám, tělo je nejdokonalejší mašina a když se naučíme jí naslouchat, nezlobí ♥♥♥
Jana Šenbergerová
16.2.2026 14:24
S tou náladou je to jak s krevním tlakem. Také není pořád stejný. :-)
Jitka Caklová
16.2.2026 13:45
12:28: Také nemám ráda řeči o pozitivní náladě. Pozitivní nálada se musí žít, ne o ni poslouchat. Z vlastní zkušenosti vím, že vše je o osobním nastavení a ne co kde slyším. Když se budu půl roku bát, že dostanu rakovinu, tak ji prostě dostanu. Když se budu bát, že v osmdesáti letech budu nemocná a upoutaná na lůžko, tak to tak bude. Takovou mocí vládne síla myšlenky. Proto je přínosem udržovat se v pozitivní náladě, žít v přítomnosti a radovat se z toho, co stále ještě můžu. Z neúspěchů si nedávat vinu, ba ani vinit druhé.
Iva Bendová
16.2.2026 13:02
"Stáří není tak velké neštěstí, uvážíme-li druhou možnost" - Ernest Hemingway, kterému ovšem duševní onemocnění nedovolilo tomuto citátu dostát. "Ve vzpomínkách si udělejte občas úklid. Vymeťte zbytečné, spalte chmurné, oprašte příjemné a vyleštěte radostné zážitky své minulosti." Anatole France /Není třeba zdůrazňovat o stárnutí to negativní, co každý ví. Když nemohu povzbudit, alespoň neškodit. Některé věty se zaryjí pod kůži jako tříska, která se pak čím dál více podebírá a urychlí, co ještě mohlo nějakou chvíli či dokonce roky počkat. Říkejte si, pane Berko, u mě dobrý, já se jen tak nedám ;-) Na stáří je jediný opravdový lék, a to vděk.
Miro Husli
16.2.2026 12:28
Protože nejsem žádný geroj, i já se přiznám, že se bojím. Asi proto, že nemám rád řeči o pozitivní náladě, výkonech, sportování nebo cestování a poznávání nepoznaného když vím, že už to není ono. A když vím, že už na to nemám.
Jitka Caklová
16.2.2026 10:50
"Kdo se bojí, kaká v síni." Ač jsem se z přesvědčení okolí dlouho domnívala, že můj život nemá cenu, o to víc se dnes na svoji "104" těším a vím proč. Když to půjde, možná si ještě přidám :-)
Dušan Brabec
16.2.2026 09:42
Naprostý souhlas s M.M.Klosovou. Radujme se ze života s jiskrou v oku a pozitivní náladou, dokud to jde, A možná asi chápu, proč váš příspěvek M.M.K. rraději ani nehodnotila...
Irena Mertová
16.2.2026 09:16
Takové myšlenky člověka napadají, vy to máte v hlavě srovnané a s věkem se dobře vyrovnáváte. :-)
Soňa Prachfeldová
16.2.2026 08:46
Musím dát o hvězdičku miň pane Jindro a hned řeknu proč. Protože se bojíte 80. Naopak vy si hrdě řekněte, nebojím se, mám štěstí a cítím se skvěle,tak vzhůru s optimismem do dalších let.
Marie Magdalena Klosová
15.2.2026 19:20
Prostě se , pane Berko, těšte z každého dne, který je Vám dán k dispozici a radujte se ze všeho, co Vám přináší potěšení. Na nic se nemusíte připravovat, tělo si samo řekne, co mu dělá dobře.Nemusíte lámat rekordy, ani dodržovat přísný režim, užívejte si života a buďte rád, že jste se dožil krásného věku v dobrém fyzickém i psychickém stavu. mm
Načíst starší příspěvky