Nové literární soutěže, každý týden vybereme nového vítěze
FOTO: Vytvořeno pomocí AI Copilot

Nové literární soutěže, každý týden vybereme nového vítěze

15. 2. 2026

První měsíc letošního roku jsme vás nechali od literárních soutěží odpočinout. A teď startujeme soutěže nové. A vyzkoušíme i nový koncept. Nabídneme více témat najednou a vždy na konci týdne vybereme nejlepší "Počin týdne", jehož autora oceníme.

K Počinu týdne se vracíme zhruba po dvou letech. A pozor, opět nemusí být počinem týdne jen soutěžní příspěvek na předložená témata, ale jakýkoliv dobře napsaný článek, reportáž, tip na výlet, báseň. Ale také mimořádně podařená fotografie či jiná čtenářská aktivita - zorganizování výletu, posezení v kavárně apod. 

Autora Počinu týdne vyhlásíme vždy každou neděli večer na chatu Redakce. Za Počin týdne budeme rozdávat nejrůznější ceny - knihy, kosmetiku, powebanky a další produkty, které budeme mít od našich partnerů. Každý z registrovaných čtenářů může využít jakékoliv téma i na více příspěvků. Uvidíme, jak se tento koncept osvědčí, vyzkoušíme jej do konce března. 

A tady je nabídka témat, která budete moci využít.

Moje největší životní lekce
Udělil vám život, osud či někdo konkrétní „životní lekci“? Bylo to něco, co změnilo váš život, nebo na co nikdy nezapomenete? Popište svou životní lekci prostřednictvím příběhu… 

Recept, který přežil několik generací
Vaříte či pečete něco, co znáte ještě od svých babiček či prababiček? Podělte se s ostatními čtenáři o recept, který ve vaší rodině přežil několik generací…

Opravdové přátelství
Zažili či zažíváte opravdové přátelství? Jak se vyznačuje a co pro vás znamená…

Osudové setkání
Prožili jste nějaké osudové setkání? Bylo to setkání s vaším partnerem, manželem či někým jiným, kdo významně ovlivnil váš život?

Radost z maličkosti
Umíte se radovat i z maličkostí? Co vám poslední době udělalo radost?

Oblíbená vůně
Máte nějakou oblíbenou vůni? Je to vůně parfému, jídla, květiny? Nebo vůně vašeho dětského pokoje, na který si pamatujete, vůně buchet vaší maminky či jiná „vůně mládí“?

Moje oblíbená cesta
Je to cesta, kudy chodíte na procházku? Nebo cesta, kudy jezdíváte k rodiným příslušníkům či známým? Nebo nějaká životní cesta, cesta ke zdraví, pravdě, lásce?

Těšíme se na vaše příběhy, povídky, vzpomínky, reportáže, na vaše "Počiny týdne!"

čtenáři soutěž
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Šárka Bayerová
Děkujeme!
Michaela Přibová
Milá mm, zrovna jsme se sestrou o vás bavily. Známe se z Poděbrad. Asi už si na nás nepamatujete, a tak radši vykám. My si vás pamatujeme obě, nejen vás ale i vaše velmi kultivované, moc hezké články. A tak vás obě zdravíme. Míša a Inka
Marie Magdalena Klosová
Ale,ale ,pane Berka, že by zaúřadovala mužská ješitnost? No tak se nad ni povneste a raději vložte energii do dalšího literárního pokusu. Já jsem tady svého času byla pravidelně a psala jsem do soutěží i mimo ně, protože mi to dělalo radost. A o to větší radost byla z odezvy publika, většinou velmi přátelského. A když k tomu přibyla občas i odměna, to teprve bylo! mm
Zdeněk Pokorný
Dobrý nápad, oceňuji to.
Ingrid Hřebíčková
Pane Berko, co se týká sledovanosti, to není jen sledovanost zde na íčku, ale převezme- li článek Seznam, okamžitě stoupá sledovanost. Pamatuji na článek Dany Strakové " O polyamorii" , kde jí sledovanost stoupala z minuty na minutu. Sledovanost to určitě není, to máte pravdu. Co myslíte tím literárním kritériem? Že není důležitý?!?Mohu se mýlit.
Jindřich Berka
Zajímalo by mě jaká jsou kritéria těch vašich soutěží? Objektivní asi nikoliv. Napsali jste mi, že literární nikoliv. Takže nejvíce čtenářů? To také neplatí. Několikrát jsem měl největší sledovatelnost. Takže nakonec to asi bude o sympatiích redakce. Tak proč ty soutěže vyhlašujete? Mě jste například vytočili. Psal jsem do sotěže několikrát. Už nebudu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 7. týden

Přes silnice, řeky, údolí. Kamenné, dřevěné, betonové. Známé i méně známé. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne jsou "Mosty"