Haiku, jímž ladím jaro

Haiku, jímž ladím jaro

23. 2. 2026

JAK SLOŽIT HAIKU

Poslouchej nitro

Napočítej slabiky

Otevři srdce

Haiku je jednoduchý způsob, jak si navodit příjemné pocity a zároveň i jak složit báseň. Často tuto formu používám na kurzech tvůrčího psaní, neboť ji každý zvládne. Rým vůbec není třeba, naopak může být na škodu. Důležitý je pouze dojem, zachycení určitého pocitu, myšlenky, nálady..., pro někoho může být haiku výkřikem. Každý si jej můžeme pojmout po svém. Pro mě je to třeba také další způsob, jak využít své fotografie. Tak doufám, že vás v tom čekání na blížící se jaro potěší... 

Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Zelenka
Haiku se mi moc líbí. Před lety jsem 26 svých haiku dal i do své knihy básní a ještě k tomu dvě pětiverší - tanka. Kombinace veršů s obrázky je velmi působivá.
Alena Velková
To mě nadchlo.
Blanka Lazarová
Moc hezké, obzvlášť spojení s fotografií. Haiku už jsem zkusila, líbí se mi a baví mě. Děkuji. :-)
Jana Šenbergerová
Slovem i obrazem Do výšin vzlétla jsem Pomalu klesám na zem
Ingrid Hřebíčková
Četla jsem haiku od Bašóa a pár dalších. Moc se mi líbily. Vaše haiku jsou také moc hezké. Děkuji.
Michaela Přibová
Moc hezké. S haiku mi fotky přijdou ještě působivější.
Iva Bendová
Překrásné! Pro oko i pro duši :-) Děkuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Ohlednutí za právě skončenou olympiádou. To je téma vědomostního kvízu tohoto týdne.