Tajemství životní lekce
Ilustrační fotografie: Šárka Bayerová

Tajemství životní lekce

15. 3. 2026

AI: Epigram je krátká, úsečná satirická nebo reflexivní báseň, která vtipně a kousavě pointuje společenské či lidské nešvary.

Díky za životní lekci,

co k vám přijde od blbečka!

Nepřinese infekci,

je to jenom TEČKA

Moje poezie
Hodnocení:
(5 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Šárka Bayerová
Apropos, vůbec nejde o vztahovou otázku, ba ani problém. Epigram netepe životní zážitek. Epigram tepe všeobecně. Blbost, co bohužel také tepe... :-)
Jitka Caklová
Dodávám, po 26 let trvajícího manželství.
Jitka Caklová
Děkuji i autorce epigramu. V prvním manželství jsem byla "béčkém" já a "TEČKU" za "blbečkem" udělal manžel při pobytu v lázních. A že to byla "lekce". Každý holt toho blbečka vidí v druhém, jen ne v sobě :-)
Jitka Caklová
Soňo děkuji, mě v souvislosti s "blbečkama" a "TEČKOU" přišla na mysl doba Covidová. Tak pardon! Jinak na špatný vztah jsou vždycky dva, tedy pokud se do toho nenamontuje tchýně :-)
Šárka Bayerová
Je to prostě epigram. Co tím chtěl básník říci? :-) Že když přijde lekce od blbečka, vytvoří se sama tečka. Za čím? Za blbečkem, co je v životě béčkem. A proč béčko? Nemá správný déčko. Sluníčko mu nesvítí, pošleme ho ... :-) Děkuji diskutujícím za další inspiraci! :-)
Soňa Prachfeldová
Jitko, třeba tečka za špatným vztahem, trochu moudrá žena už nikdy na takového blbečka nenaleti, dostala lekci.
Jitka Caklová
:-) Vracím se sem pochopit smysl Vašeho epigramu, podobně jako chápu epigramy K.H. Borovského :-)
Šárka Bayerová
Všem vám moc děkuji. Hlavně paní Caklové, že cos ji nutí stále se sem vracet... :-)
Jitka Caklová
Stále tápu a stále mě něco nutí se sem vracet. Kdo je tím "blbečkem" a čím "TEČKA", která v posledních šesti letech má v určitých kruzích zcela nový rozměr. A to jsem si myslela, že už dost věcí umím pochopit a směji se jen sobě :-) :-)
Jana Šenbergerová
Děkuji za vysvětlení. Teď se směju. Tomu co tu je, i tomu, co tu není.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Uplynulou sobotu byly uděleny ceny filmové akademie Český lev. O českém filmu bude i vědomostní kvíz tohoto týdne.