Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Jitka Caklová
17.3.2026 08:10
Stále tápu a stále mě něco nutí se sem vracet. Kdo je tím "blbečkem" a čím "TEČKA", která v posledních šesti letech má v určitých kruzích zcela nový rozměr. A to jsem si myslela, že už dost věcí umím pochopit a směji se jen sobě :-) :-)
Jana Šenbergerová
17.3.2026 00:16
Děkuji za vysvětlení. Teď se směju. Tomu co tu je, i tomu, co tu není.
Soňa Prachfeldová
16.3.2026 23:13
Tečka a šmytec.
Marie Měchurová
16.3.2026 14:29
Krátké, ale výstižné...
Jitka Caklová
16.3.2026 13:57
Karel Havlíček Borovský: "Ecclesia militans. Proti církve protivníkům, bezbožným akatolíkům,
vydal pater Rožeň podlé zvyku, na sto arších ostrou polemiku: V tuhé vazbě s kovanými rohy, všem kacířům může přetlouc nohy." * "Pomněnky. Kdykoli slyšívám hlásat Rožně kázání nějaké: Vždycky si vzpomínám, že Bileamův osel mluvil také." * "Rožeň - Samson. Pater Rožeň zápalem hrdinským slouží papeži a Římské víře, jako Samson proti Filištinským bouří s kazatelny na kacíře. Jako Samson svatou církev brání, jako pravý Samson – oslí skraní." * "Důkazy subjektivní. Ač jsem křesťan, nevěřil jsem předc, že kdy bude jeden ovčinec. Ale když jsi ty měl přístup k dvěřím, Kozle Rožni! již i tomu věřím."
Pomněnky
Jana Kollinová
16.3.2026 11:21
Epigram je skvělý a zaujal mě natolik, že jsem si vzpomněla na Jana Wericha a jeho rčení o hlouposti. Řekl, že "blbec je nakažlivý," což není váš případ, cituji "Je to jenom TEČKA." Jen tak dál! :-)
Jiří Dostal
16.3.2026 09:10
:-) Že by tajnosnubná samonákaza? Dávno již tomu, co AZ Magazín 69 uveřejnil s nahulajdou mou cosi jako xenii "Milá dívko nebo hochu/ z kterýkoliv avenue?/ jsi-li blázen aspoň trochu,/ tak jsme duše spřízněný " Takhle by mi to šlo, paní ŠB... :-) :-)
Šárka Bayerová
16.3.2026 08:56
:-) ...poselství? Žádné. Pouze konstatování. :-) Je to JEN epigram. :-) Znovu díky za přečtení ☆
Jana Šenbergerová
15.3.2026 23:43
Ani já se nesměju, protože poselství tohoto epigramu nerozumím. ???
Šárka Bayerová
15.3.2026 20:09
Děkuji! :-)
Načíst starší příspěvky