Moje konto. Nová služba možňuje kontrolovat doby pojištění evidované u České správy sociálního zabezpečení
Ilustrační foto: Freepik

Moje konto. Nová služba možňuje kontrolovat doby pojištění evidované u České správy sociálního zabezpečení

25. 3. 2026

Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) spustila dne 25. 3. 2026 na ePortálu ČSSZ novou online službu Moje konto. Služba je určena pojištěncům k ověření evidovaných dob pojištění a k řešení případných nesrovnalostí elektronickou formou.

Aplikace poskytuje přehled všech dob důchodového pojištění evidovaných v ČSSZ. V rámci zvyšování klientského komfortu při spravování vlastních dob důchodového pojištění a v souvislosti se zrušením povinnosti orgánu sociálního zabezpečení zasílat informativní osobní list důchodového pojištění, pokud zpřístupní potřebné údaje (informativní výpis z konta – přehled dob důchodového pojištění – dále jen „informativní výpis“) prostřednictvím elektronické aplikace, mohou klienti s využitím nové služby Moje konto doplnit chybějící doby pojištění nebo navrhnout úpravu již evidovaných dob. Každá doplněná nebo upravovaná doba musí být doložena odpovídajícími doklady, které prokazují její trvání a charakter.

Online služba ePortálu ČSSZ Moje konto poskytuje přehled všech evidovaných dob důchodového pojištění a umožňuje také jejich spravování.

V aplikaci je možné:

• zobrazit doby pojištění evidované v ČSSZ
  • doplnit chybějící doby včetně příloh – tyto přidané doby lze využít také v Informativní důchodové aplikaci (IDA) pro orientační výpočet důchodu
  • navrhnout prověření nebo úpravu již evidovaných dob
  • odeslat žádost o zápis nebo prověření dob do evidence ČSSZ
  • požádat jednou za kalendářní rok o konsolidaci konta bez doložení dokladů (kontrolu celého přehledu dob referentem ČSSZ)
  • zobrazit a vytisknout informativní výpis z klientova konta ve formátu PDF

Po odeslání žádosti o doplnění chybějících dob, prověření již evidovaných dob či konsolidaci konta jsou jednotlivé žádosti zpracovány ČSSZ a výsledek je následně zpřístupněn na ePortálu ČSSZ. Stav žádosti lze sledovat v sekci Moje podání.

Veškeré informace včetně možností přihlášení naleznete na webové stránce ePortál ČSSZ.

Zdroj: Česká správa sociálního zabezpečení

důchody peníze pojištění
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Ohlednutí za právě skončenou olympiádou. To je téma vědomostního kvízu tohoto týdne.