Letošní Velikonoce
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Letošní Velikonoce

9. 4. 2026

Velikonoce se přibližují a my jsme zvědaví kam nás naši kamarádi, se kterými každy rok jezdíme, letos nasměrují. Dlouho jsme nečekali a přišla zpráva, že se tento rok sejdeme ve městě Štětí.

Není to od nás daleko, tak jsme souhlasili a v neděli dopoledne jsme vyrazili směr Štětí. Toto město se nachází v okrese Litoměřice v jihovýchodní části Ústeckého kraje na pravém břehu řeky Labe. Je známé největšími papírnami v naší republice, žije zde přibližně 8 600 obyvatel. Samozřejmě, že jsme nevynechali okolí města a trochu jsme se prošli v nedalekých lesích. My jsme moc daleko nedošli, tak jsme to v polovině lesa vzdali, ostatní šli dál k Loupežnické jeskyni. Všichni jsme se pak sešli na dobrém moku v hostinci v obci Stračí. Všem nám moc chutnalo jejich domáci pivo. 

Večer jsme si udělali posezení s kytarou a dobrým pitím. Na kytaru nám hrál jako vždy naš šéf Míla, toto posezení je vždycky moc hezké. Uteklo nám to jako voda. V den odjezdu jsme se ještě zastavili na jedom místě. Nedaleko od Štětí se nachází další známá část naší země a to jsou Račice. Myslím, že každý ví, že se zde nachází světoznámý Račický veslařský vodní kanál, kde se konají světové veslařské závody. V těchto místech jsme nikdy nebyli.

Chvíli jsme společně poseděli, popovídali si a sledovali sportovce na vodě. Po břehu jezdili trenéři na kolech a neustále na ně hulákali, ale to k tomuto sportu patří. Nevím, kolikáté Velikonoce to byly, ale je to vždycky hezké. Známe se spoustu let, každý rok o tom píšu, a každý rok jsme moc rádi, že jsme se sešli. Milí kamarádi, mějte se krásně a ahoj příští rok.

aktivní senioři cestování Velikonoce
Hodnocení:
(4.7 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Naďo moc zajímavé- Mám ráda tvé články doplněné fotkami. Poznávám tak část naší země.
Soňa Prachfeldová
To je moc hezká tradice, se takhle každoročně sejít. A ještě hezčí, že nám kousek té radosti popišeš a nafotíš. Naděnko, hodně zdraví a pohody v dalších jarních dnech.
Dana Puchalská
Nad'o, Štětím jsem vždy jen projížděla. A kanál v Račicích je úžasný. Když jsme jeli za přáteli na sever tak jsem si ho prohlédla.
Jan Zelenka
Naďo, jako vždy pěkné fotky.
Anna Potůčková
Když je dobrá parta, nemusí být ani dobré počasí. Ale Vám vyšlo oboje, tak to určitě stálo za to a užili jste si to všichni.
Naděžda Špásová
Moc děkuji, jsem ráda, že se vám to líbí, to potěší.
Marie Měchurová
Když se sejde dobrá parta a k tomu hezké počasí, není co dodat.
Jitka Hašková
Naďo, prima článek a fotodokumentace. Myslela jsem, že už vyšel před několika dny a že jsem ho prošvihla.
Věra Ježková
Naďo, každý rok o tom píšeš a já si každý rok ráda prohlížím tvé fotky. :-)
Alena Velková
Koukám, že vás byla slušná partička :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 14. týden

Návštěvnická sezóna hradů a zámků odstartovala. Vědomostní kvíz tohoto týdne prověří, jak dobře české hrady a zámky znáte.