Tátovi
Ilustrační foto: Freepik

Tátovi

14. 4. 2026

Z těch šatiček
cos mi dal
jsem dávno vyrostla
už jsem odrostla dětským střevíčkům
a ty nikde
chybí ruce
co hladí
schází duše
co radí
střídaly se týdny, měsíce, roky
táto, kam vedly tvé kroky
táto kam
kam, táto, kam!

Moje poezie
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ingrid Hřebíčková
Iveto, tomu samozřejmě rozumím, že jste ho pochopila v dětství. Vždyť váš vztah byl přesně takový, jaký má mít otec s dcerou. Spíš jsem měla napsat, že jsem tátovi odpustila, když jsem ho viděla sklíčeného s výčtkami svědomí. Pochopila jsem, že ho všechno trápí.
Iveta Tomčíková
Paní Ingrid já ho pochopila v dětství, ve své dospělosti, bohužel odešel tam odkud není návratu v době, kdy přestože slíbil, že tu bude, slib nedodržel. Velmi bolestivé, byl víc než potřeba, nejen pro dospělou dceru. Co člověk to jiný osud, věřím, že Vaše vzpomínky jsou jaké jsou, jiné...
Ingrid Hřebíčková
Děkuji vám děvčata za přečtení. Iveto, vaši básničku tatínkovi jsem si přečetla, dala pět hvězdiček a to je moc hezké takový vzájemný vztah otce a dcery. Já jsem si cestu k tátovi hledala v dospělosti, bylo to bolestivé pro oba dva. Ale pochopila jsem ho, bohužel až jako dávno dospělá.
Anna Potůčková
Smutné. Bohužel těch případů je stále dost, že dítě mnohdy otce nepozná.
Iveta Tomčíková
Alenko i o tom je život..., bohužel. :-(
Iveta Tomčíková
Moc krásné Ingrid... i já jsem napsala kdysi a uveřejnila zde vyznání tátovi: https://www.i60.cz/clanek/detail/36696/cestovani-s-tatou
Alena Velková
Krásné a moc smutné ♥

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Vědomostní kvíz tohoto týdne bude hodně těžký. Tento typ otázek ze Základů společenských věd se objevuje u zkoušek na vysoké školy. Tak schválně, uspěli byste?