Přehled posledních diskuzních příspěvků
Mé psí životy
Zuzana Pivcová 25.2. 10:05
Soňo, moc ráda jsem si to přečetla a potěšily mě všechny fotky včetně těch pamětních. Máš opravdu psí domácnost, ale líbí se mi, že fandíš i kočkám. Mystynka je krásná. Pamatuji si ji jako štěňátko a ony jsou jí už 3 roky. Tak jí ta štěňátka jednou dopřej!
Mám ráda kuchařské knihy - díl LVII: Práškové řezy
Jana Šenbergerová 25.2. 09:34
Také mě zaujalo ilustrační foto a vzbudilo mou zvědavost. Tulipány, kafemlejnek a závin ze škvarků, to by byla i moje volba.
Chystáte se na Šumavu? Zde je pár tipů na dobré jídlo i pití
nina hor 25.2. 09:28
Dobrý nde. My minulé jaro byli tu http://www.nadrybnikem.eu
Tak mě zajímá, či nemáte nějaké tipy pro okolí :) Jedeme znova totiž.
Stáří na vesnici není pro slabochy
Hana Nováková 25.2. 08:28
Pravdivý a pěkný článek. Prožívám něco podobného, jen jsem si ponechala byt ve městě, takže jakási zadní vrátka se brzy budou hodit. Nejedřív na zimu a pak i napořád ho chci využívat. Vesnice hodně upadá, jsou tu většinou staří lidé, někteří zde sice mají i své děti, které bydlí třeba opodál a tak mají jakousí jistotu, děti pomohou s nákupem, odvozem k lékaři atd. Já mám syna víc jak 100 km odsud a tak na něj nemůžu spoléhat. Taky síly ubývají, co jsem zvládla před 20 lety to je jen vzpomínka, dnes po několika operacích už těch sil tolik nezbylo a ty většinou stačí na domácnost, musím ještě pomoci své 90ti leté mamince a když k tomu přidám něco málo pomoci na zahradě, tak jsem na konci sil. Většina práce na zahradě je na manželovi, ale tomu také roky přibývají a tak je nutné se zamyslet jak a kdy dál.
Marta - chtěla bych tě obejmout
Jana Šenbergerová 24.2. 14:38
Někdy je život lidský hodně složitý a vy to umíte zpracovat do dobře čtivé podoby. Myslím, že život kohokoliv tady na íčku by také vydal na neméně zajímavý román. Těším se na pokračování vašeho i svého příběhu. :-)
Můj první pes od Ježíška
Zuzana Pivcová 24.2. 11:03
To je dobře, že vaši tehdy pejska nedali z domu a že jste si díky tomu mohla po letech takhle krásně zavzpomínat.
Kdybys chtěl říct
Jitka Chodorová 24.2. 08:44
Co dodat? Zase jedna z Tvých nádherných citových básní. Děkuji Zuzko.
Manuál pro penzisty: Co neříkat dětem a vnoučatům
Irena Mertová 23.2. 13:36
Pak by také mohl být manuál pro mladé: co neříkat rodičům a prarodičům... A nastalo by velké ticho a každý by myslel jen na to, co se může říkat. To přeháním - na druhé straně, ač se snažím neprudit, někdy ta pravidla z článku poruším, snad v rozumné míře... :-)
Beseda o Častolovickém zámku
Vladislava Dejmková 23.2. 11:09
Byla jsem tam už několikrát, z Hradce to není daleko. Každý si tam najde něco, co se mu líbí. A hlavně je tam pohoda.
Jak jsem ke svému psu Attilovi přišla
Libuše Křapová 23.2. 09:43
Jano, to je krásné povídání :-) Vy i Váš dlouhojmenný pejsek Attila jste si tím získali i mne :-)
Andrea Verešová: Nejvíc mi zvedne náladu úsměv mých dětí
Jan Jirak 23.2. 08:39
mě zvedne úsměv Andrea
Výživa onkologického pacienta
Jarmila Komberec Jakubcová 22.2. 15:05
Před 20 léty jsem si prošla peklem po operaci nádoru lymfatických žláz. S manželem jsem zažila bohužel i stav terminální.
Lehce netradiční výlet - zámky pod zámkem (2)
Vladislava Dejmková 22.2. 11:13
Asi se tam nikdy nedostanu, ale dnes jsem tam byla. Díky.
Co na sebe, až přijde teplo? Inspirace pro dámy vyššího věku
Dana Puchalská 22.2. 10:29
Modely jsou vesměs hezké. Určitě bych si vybrala. Mám ráda kalhoty, takže galerie je pro mně jako dělaná.
O permoníkovi
Hana Nováková 22.2. 09:08
Maru, děkuji vám za přiblížení slovem i obrazem krás Vysočiny. Letos se chystáme se vnoučaty na Lipnici, s úsměvem musím přiznat, že když jedu do Jihlavy k doktorovi vždy koukám ze silnice, zda se mi neztratila, ale pořád stojí a to mě uklidní. Z dáli směr HB je krásně vidět i kraj kol ní. No prostě, Vysočina je Vysočina, její krása se neda zpochybnit.
O xenofobii s úsměvem III: Angličané
Zuzana Pivcová 22.2. 07:57
Vzhledem k tomu, že jsem měla v ČB na jazykové škole kolegyni angličtinářku, obdivovatelku monarchie, a ještě jsem se určitou dobu přátelila s Angličanem, tak jsem i leccos postřehla. Třeba zatímco my všichni říkáme Kanál La Manche, tak pro ně je to Britský kanál. Když jsem vyplňovala registrační formulář v jejich dnes Národním archivu, dříve Public Record Office, tak jsem byla zařazena jako všichni "Nebritové" do Overseas, což je vlastně "Zaoceánští". Zprvu jsem tomu nerozuměla a snažila se tvrdit, že nejsem z USA, nýbrž z Evropy. :-D No, žít bych tam nemohla.
Náš mazlíček strakapoud
Libuše Křapová 21.2. 11:40
Ivano, souhlas, vystihla jsi to. Protože už má ve fasádě vyklovanou vícegenerační vilu :-) Evo, za krásný článek palec nahoru :-)
Zrození neznámého autora
Zdenka Soukupová 21.2. 10:52
Honzo, máte pravdu, asi je to tak, ale asi jen u naší generace. I když já jsem skončila "jen" u toho čtení, psaní se ve mně neprobudilo (zatím?). Ale mám obavu, že z dnešních prvňáčků moc čtenářů a pisatelů nebude, vidím to na svých vnoučatech. I přes mé snahy občas si společně něco přečíst, vyhrávají tablety a notebooky, bohužel.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.