Přehled posledních diskuzních příspěvků

Kouzlo Vánoc

Dana Puchalská 21.12. 11:28
Danuško, moc hezký článek. Tak prosím popřej o ode mne oběma vnoučkům hezké svátky. A Tobě je přeji pochopitelně taky.

Vánoční cukroví

Dana Puchalská 21.12. 10:20
Ano. Právě to potajmu ujídané cukroví jsem coby malá holka vyloženě milovala. Ale byl to někdy oříšek najít jej.

Pamětnice - skládejte mozaiku české historie z vlastních zážitků

Elena Valeriánová 20.12. 16:47
Tak to je hodně zajímavý projekt. Nevím, jestli se zúčastním, ale i tak děkuji za tuto možnost.

Pocity - předvánoční

Jana Šenbergerová 20.12. 14:39
Hezky se to četlo. Těšila jsem se na každou další větu. A teď jsem zvědavá, co Petr rozbalí pod stromečkem.

O xenofobii a víře

Zuzana Pivcová 20.12. 11:05
Je to dokonalá analýza, děkuji.

Rodinné návštěvy o vánočních svátcích. Radost nebo povinnost?

Věra Ježková 20.12. 08:55
V rodině mého přítele pokračuje tradice, kterou zavedla jeho žena. 26. 12. se všichni schází u něj doma, nebo u jednoho z jejích dvou bratrů. Je to asi 25 lidí, včetně malých dětí. Setkání bývají příjemná, ale přibližně po dvou hodinách vždy zatoužím po klidu a tichu.

Jedupaní

Anna Potůčková 19.12. 13:11
Jedupaní - čtu toto slovní spojení prakticky dvou slov poprvé. Napřed jsem si myslela, že to bude o nějaké cestování, neboť jsem počítala s mezerou mezi slovy. Ale význam je docela odlišný, a máš pravdu. Je jich asi okolo nás dost těchto nepřejících, závistivých, pomlouvačných a zlostných paní a paniček. A to snad ve všech společenských vrstvách.

Okradli je šmejdi, nebo je šikanovali. Senioři často o těchto případech mlčí

Věra Ježková 19.12. 11:52
Za to, že mě někdo povalí na ulici a okrade, nemůžu. Za to, že jsem podepsala nevýhodnou smlouvu, můžu. V obou případech bych se k tomu ale přiznala. Zaujalo mě, že pokud udělají blbost mladí, je to v pořádku. Nemělo by to být naopak (pokud už vůbec budeme případy takto hodnotit)? Ovšem naivitu mnoha seniorů, kteří se nechali napálit, často nechápu.

Mé letošní nejsilnější zážitky s I60

Libuše Křapová 19.12. 11:17
Jitko, díky sa sdílené zážitky :-)

Pojďte se mnou do Betlémské kaple na betlémy

Dana Puchalská 19.12. 09:38
Moc hezká výstava. Poslušně hlásím, že Švejka jsem našla. A Hardyho taky.

Jiří Šlitr byl pilný výtvarník, rád kreslil i erotiku

Věra Ježková 19.12. 08:48
Děkuji za dobrý tip. Jiří Šlitr byl skvělý; velká škoda, že odešel tak brzy.

S angličtinou se dá začít kdykoliv, i v důchodu. Důležitá je motivace

Jarmila Komberec Jakubcová 18.12. 09:25
Chodím již několik let na konverzační lekce angličtiny. Uměla jsem sice číst i psát, ale neměla jsem ji tzv."v uších". Velmi se mi to pak hodí když jezdím do zahraničí. Moje 9letá vnučka se diví jak babička s ní konverzuje. Angličtinu jsem začala učit už za totality, protož jsem chtěla vědět o čem se vlastně zpívá a pak jsem si mohla přečíst návody na cizí kosmetiku. V kurzech s námi hovoří studenti z Anglie, USA a i Austrálie. Moc se mi to líbí.

Adventní Mariazell

Zuzana Pivcová 18.12. 09:22
Moc hezký a všestranný výlet, taky bych si takhle vyjela za hranice. Díky!

Básně 5

Věra Ježková 18.12. 07:15
Jendo, to je překrásné. Pro vyjádření pocitů z básní nemám dostatečnou slovní zásobu. Takže jen: děkuji.

Jak budeme žít v penzi? Lidé o tom začínají přemýšlet kolem padesátky

Danka Rotyková 17.12. 18:34
Článek je pravdivý, což my dříve narození už všichni víme. A mladí na to nepomýšlí, protože je to nyní moc nezajímá. Mají hodně jiných starostí, které musí řešit hned, takže je chápu. Ale pokud jim občas média podstrčí tyto informace, věřím, že ti chytřejší se budou snažit připravit se co nejlépe. Všechno je však podmíněno zdravím. Zdravý člověk má šanci vydělat si dostatek peněz, ze kterých může každý měsíc část odložit na stáří. Pokud se však mladí zatíží vysokou hypotékou a budou mít děti, musí se modlit, aby ji do důchodu splatili, čímž by se event. mohli zajistit na stáří.

Vzpomínka na školní Vánoční besídku v r. 1971

Zuzana Pivcová 17.12. 11:17
Žádnou vánoční besídku jsem v dětství nezažila. Ráda jsem si přečetla názornou ukázku včetně té dětské básničky. Díky.

Pátek 13. - nešťastný to den?

Růžena Kuželková 17.12. 09:17
Tedy p.Alenko.klobouk dolů,já jsem "strašpitel" a sama do takovýchto končin bych se nevydala.Foto pěkné,takže jsem po zhlédnutí fotek tam vlastně byla i když jen virtuálně,díky

Zmrzlé nohy pomůže zahřát i mikrotenový sáček

Marie Novotná 17.12. 08:07
Mikrotenové sáčky jsem používala do bot už při cestování s dětmi a pak i s vnoučaty. Ideální. Nepromoknou a zahřeji.

O babičce

Hana Nováková 17.12. 08:01
Krásná, procítěná básnička. Je mnoho z nás, kteří i v našem seniorském věku vzpomínají na svoji babičku, která nebude nikdy zapomenuta. Mám to i já a asi před rokem jsem zde na íčku o ni napsala článek - Co čas nikdy neodvane, kde jsem se vyznala z lásky k ní. Vy jste to dokázal vyjádřit krásnou básní. Děkuji...

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.