Přehled posledních diskuzních příspěvků

Báseň

Zuzana Pivcová 2.12. 10:35
Vy máte opravdu bohatý citový život a duši básníka. K tomu pak širokou a cennou slovní zásobu. Nepostihujete (narozdíl ode mne) jen svůj život, nýbrž Vaše myšlenky a úvahy přesahují rámec platnosti pro jedince. Díky.

Advent zpravidla ukáže, jaký má kdo přístup k životu

Mirek Hahn 2.12. 10:25
A co okna Radime ? Aspoň okna ji nech umýt..... :-)

Okolí očí o nás mnohé prozradí. Vyplatí se o něj pečovat

Jitka Caklová 2.12. 09:41
Tak tomu říkám prima fór. Na portálu pro seniory radit, jak začít s péčí o pleť v pětadvaceti letech :-) "Pozdě bycha honiti"

Záhada z dětských let

Libuše Křapová 2.12. 09:26
Zajímavé :-) Já si zase z dětství pamatuji, jak mne někdo vyhazuje do vzduchu a jak u toho nadšeně pištím. Nevím, kolik mi bylo, jen podle pozdějších událostí jsem si dala dohromady, že jsem musela být hodně maličká

Mých 30 let. Kdo je vítězem soutěže?

Elena Valeriánová 1.12. 20:11
Gratuluji všem, nejen vítězům, že našli mnohdy chuť a odvahu se k tomuto tématu vyjádřit a sepsat svůj příběh. Myslím, že to nebylo vůbec lehké téma.

Téměř polovina seniorů nad 75 let je zdravotně postižených

Karel Janovský 1.12. 18:47
Některé části bych si dovolil ještě trošku doplnit. Méně zdravotně postižených žije v manželství proto, že se o částečně omezené partnera ten druhý z manželů postará a není tak důvod žádat o pomoc jinou osobu. Mnozí také nevědí, jak by v takových případech měli postupovat a zčásti se také stydí o něco žádat, když jsou přece ještě dva! A k tomu vzdělání jen tolik, že ti s nižším vzdělání museli většinou vykonávat těžké manuální práce a jejich tělesná schránka, zejména páteř, je mnohem více opotřebovaná než u toho, který pracoval v kanceláři.

Podmínky pro seniory v cestovním ruchu

Elena Valeriánová 1.12. 13:29
No tak, to je docela dost pesimismu na neděli.

Sláva nazdar výletu

Hana Nováková 1.12. 11:09
Díky za pozvánku a doprovodné fotky. Dost lidí přepadl zájem o výstavu a podle fotek byli i spokojeni....

„Mých 30 let“, jako ve filmu se špatným začátkem, ale krásným koncem.

Hana Nováková 1.12. 11:06
Působivý článek - hodně zdraví a spokojenosti do dalších let, se sluší popřát Vám...

A v důchodu si to konečně užít!

Jarmila Komberec Jakubcová 1.12. 08:02
Tak by mělo vypadat bydlení pro seniory, kteří se rozhodnou žít v komunitě. Viděla jsem něco podobného v Sydney před 10 léty.

Helenka Vambleki 1.12. 07:46
Nemám slov, pokorně mlčím

Flegmatici a cholerici. Víte, do jaké skupiny patříte?

Věra Ježková 30.11. 22:50
A co zbývající dva druhy temperamentu – sangvinici a melancholici? Uvítala bych alespoň jednu větu, že ony čtyři typy stanovil Hippokrates. Je hezké, že pan psycholog práce popsal 15 typů lidí – hezké proto, že škatulkovat lidi je ošemetné a málokdo je čistý typ. Ovšem raději se obracím k dílům proslulejších psychologů.

Mých 30 let

Soňa Prachfeldová 30.11. 15:24
Ano věda a výzkum velmi pokročily, , zajímaly by mě statistiky , kolik lidí umíralo na ty nejrozšířenější dnešní nemoci , dožíváme se delšího věku, ale jaké jsou starosti s nemocnými seniory , kteří čekají na smrt. Je to smutný závěr života. Finance se pořád jen přelévají z jednoho hrnce do druhého s výsledkem, že vždy to na sobě nejvíce pocítí běžný občan. Celý ten systém se nedá vyléčit jedněmi volbami, ale snad ty první správné krůčky od správných politiků by daly naději. Takže my všichni jsme odpovědni za svůj život a za další vývoj.

Senioři dobrovolníci. Vzácný a málo ceněný druh

Jana Šenbergerová 30.11. 13:23
Všem schopným a ochotným pomáhat fandím. Potřebných je víc než dost. Nicméně si myslím, že to si opravdu musí rozhodnout každý sám za sebe. Poslední odstavec plně koresponduje s tím, jak to vidím já.

Ještě dvě glosy

Věra Ježková 30.11. 11:24
Jendo, děkuji za další krásné glosy. Pod oknem mi taky cvrlikají ptáčci, ale můj pokus o štěbetání by k nim ze 3. patra nedolehl. Druhé zamyšlení bere dech. Moudré, odrážející tvé rozsáhlé znalosti, s laskavě humorným laděním. Přeji ti dlouhý a hezký život. „Dbejme, aby nám stáří neudělalo vrásky také na duši, když je dělá na tváři.“ Michel de Montaigne

Pranostiky pro celý rok XXIII

Hana Nováková 30.11. 09:15
Věrko, těšila jsem se na Vaše pranostiky. Potěšily nejen mě, ale potěší i maminku, jdu vytisknout, zítra k ní jedu, tak se má na co těšit. Sleduje podle nich počasí. V 89 letech, špatně chodí, ale zájem o dění má stále velký. Tak bude mít zase něco pro zábavu. Moc díky

"Mých 30" - zánik firmy

Dana Puchalská 30.11. 08:11
To je škoda, že tak dobře zavedená továrna skončila. Je jich v naší zemi víc s podobným osudem. Aničko, hodnocení se asi zbláznilo. Vylezla tam jen jedna hvězdička. Proto ty další přidávám sem- ******.

Moderátorka Jana Havrdová: Ledničku nepřecvičím

Jitka Hašková 29.11. 18:46
Děkuji za rozhovor. Jana je moc šikovná.

Moje soutěžní pečení

Hana Nováková 29.11. 13:09
Soni. držím pěsti, ale není důležité zvítězit, ale zúčastnit se. Hezký článek i foto

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.