Přehled posledních diskuzních příspěvků
Bydlení a energie spolknou přes polovinu výdajů důchodců v Česku. Nejvíce z celé Evropské unie
Josef Volfík 2.11. 18:25
Co to je ...přes polovinu...? Pokud garsonka, nebo 1+1 v paneláku v Praze vyjde minimálně na 9000 + inkaso +-2500 a důchod (docela dobrý) je 12000, tak co důchodci zbyde?
Jak na peníze s Českou bankovní asociací: Kontokorent
Anna Potůčková 2.11. 12:05
Mám kontokorent, ale za těch snad 8 let, co jej mám jsem jej využila asi jen 2krát.
Výprava do ztraceného času 2
Zuzana Pivcová 2.11. 09:10
Ano, několik takových pohledů, na nichž psal náš tatínek ještě coby starý mládenec pozdrav své budoucí ženě, naší mamince, máme na chalupě v Týně nad Vltavou také. Je dojemné je číst. je to pro mě vlastně taková psychologická ministudie, protože tatínek byl stavitel a člověk zdánlivě velmi věcný. Také jsme objevily vzkazy nějakého předka z otcovy strany, Jihočecha, který jako mladinký odešel za prací do Ameriky. Nebyl tam šťastný a jeho vzpomínky na domov jsou až srdceryvné. Také máme schovaný pohled, který jsem o prázdninách po první třídě, když jsem jela s rodiči do Týna, poslala z pražské zoo sestřičce, která byla v ozdravovně. Psala jsem, že jsem se těšila na žirafu, ale není tu, protože jim "uhinula". Za Vaše vzpomínky moc děkuji.
Martin Moravec: Do hlubin mozku s neurochirurgem Benešem
Zuzana Pivcová 2.11. 08:57
Velmi zajímavé a jsem ráda, když se dovídám, že máme odborníky na světové úrovni.
Musím jet stále dál
Jana Šenbergerová 2.11. 07:50
Zuzko, díky. Přeji ti příjemné dny a co nejméně chybných akordů, i když i v nich se občas může skrývat krása.
Dušičkové zamyšlení
Marie Doušová 1.11. 13:33
Trochu mě to inspirovalo. Na hřbitov chodí zástupy lidí,každý sem nosí nějaký dar. Svíčku rozsvítíš,postojíš chvíli a vzpomínka milá dnes jen nám zbyla. Hezky napsaná vpomínka . Dík. *******
Oskenujte, zabůkujte. Cože? Vy nerozumíte?
Věra Ježková 1.11. 11:46
Je rozdíl mezi tím, použije-li někdo anglicismus tam, kde je již zdomácnělý nebo jeho český ekvivalent neexistuje, a tam, kde chce ukázat, jak je "in" a mateřština mu není dost dobrá.
Stezkou Ulriky von Levetzow krajem českého granátu
Zuzana Pivcová 1.11. 10:16
To byl krásný výlet a navíc ještě spojený s kouskem historie - tedy příběhem Goethovy poslední lásky. Dnes by možná ten obrovský věkový rozdíl už nehrál takovou roli. :-D České granáty mám moc ráda, ale o nějaké staré rodinné šperky s nimi nás připravil před více než 20 lety zloděj, který vykradl sestře byt. Moc hezké, díky.
Pilotní screening odhaluje jednu plicní nemoc za druhou
Libuše Křapová 1.11. 08:52
Nebo aspoň patřit k běžnému vyšetření k určení dg v plicních ambulancích. Třeba k tomu jednou dojde, zatím je to jen pilotní screening.
Jít na třídní sraz základní nebo střední školy po 50 letech?
Vladislava Dejmková 31.10. 14:43
Letos v září jsem na srazu po 50 ti letech byla. Většinu lidí jsem za těch 50 let neviděla. Příchod každého většinou začínal dotazem: Kterýpak ty jsi? Ale vzpomínky zafungovaly a pak už to šlo samo. Bylo to fajn.
Akvarijní rybičky. Dobrá volba pro seniory
Dana Puchalská 31.10. 14:03
Krásné akvárium je nádhera. Ale pořízení a provoz jednoho domácího a opravdu perfektně zařízeného stojí celkem hodně peněz. Vím o čem píšu. Měli jsme zde v domě a okolí 3 prodejny a ty kvůli nezájmu lidí byly nuceny svou činnost ukončit. Je to škoda.
Košile by neměla chybět v šatníku v žádném věku
Mariana Mášová 30.10. 19:21
samé pěkně štíhlé a konfekční velikosti , ve vyšším věku jsou české ženy poněkud víc vyvinuté a pěknou košili sehnat nelze
Pocity - když se ucho utrhne
Dana Puchalská 30.10. 14:03
Vladislavo...... na paní účetní by sedlo rčení... Tichá myš a voda břehy melou.... Díky za rozluštění. A těším se na další díl s Martou v hlavní roli.
Dalma Špitzerová: Díky divadlu jsem přežila koncentrační tábor
Mirek Hahn 30.10. 13:47
Skládám poklonu !
Pranostiky pro celý rok XXII
Zuzana Pivcová 30.10. 11:49
Věrko, skoro to vypadá, že se některé tyto pranostiky naplní. Díky za připomenutí.
Fotoreportáž: Vnuknutí
Zuzana Pivcová 30.10. 09:29
Vnuknutí občas mívám, ale někdy jsem taky pořádně lenivá, což Ty asi ne. Svědčí o tom Tvůj krásně zdokumentovaný výlet.
Lži a nesprávné postoje ke stárnutí. Co s nimi?
Mirek Hahn 30.10. 09:00
Nepodléhám mýtům o stárnutí a ani mýtům o nestárnutí a přemotivovaných seniorech. Stárnutí znamená zpomalování ale zpomalování neznamená sedavý způsob života. Stačí rozumně porovnat svoje skutečné možnosti se svým očekáváním. Každou chvíli slyším nebo čtu o nějakém svém vrstevníkovi, který měl vůli silnější než rozum a uhnal si na kole nebo v horách infarkt, protože chtěl být zdravě aktivní...., jen neuměl rozpoznat svoje limity.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.