Přehled posledních diskuzních příspěvků
Okolo Hradce....já mám koně, vraný koně...
Věra Ježková 30.10. 07:17
Žokejko, hezké fotky z prima výletu. :-)
Turistů přibývá. Hlavně mezi seniory
Mirek Hahn 29.10. 11:48
Turistika - královna mezi hobby aktivitami. Naštěstí žijeme v příjemné zemi se spoustou typů krásné krajiny. A naštěstí se do té krajiny ještě vejdeme, takže není tak těžké se vyhnout přelidněným cílům a putovat krajinami poměrně prázdnými a o to kouzelnějšími :-)
Babí léto v Teplicích
Zuzana Pivcová 29.10. 11:32
Krásné město, a já ho vůbec neznám. Z některých měst přímo vyzařuje historie a architektonická noblesa. To potvrzují i Tvé kouzelné snímky.
Stárnou celé domy. A je to problém
Zuzana Pivcová 29.10. 09:53
U nás to tak jednu dobu vypadalo, ačkoliv já jsem přišla do paneláku až 14 let po prvních obyvatelích, ale nebyla jsem už žádná mlaďocha. Ovšem po zprivatizování bytů se osazenstvo velice změnilo. Ani jsem netušila, kolik bytů bylo prodáno či přenecháno potomkům. Jsou to podstatně mladší lidé a zdaleka mi nepřipadá, že bydlení u nás by pro ně bylo potupné. Náš dům, vlastně část domu - 3 vchody, po 10 patrech - je ve vzorném pořádku, a to díky představenstvu někdejšího družstva, dnes společenství vlastníků. Jsou to ale bohužel také ženy v našem, jedna dokonce ve vyšším věku. Kdo to bude chtít dělat po nich, nevím...
Glosy 2
Zuzana Pivcová 29.10. 09:46
To je krásné, i ten pohled na odvěkou "maudrost". Měla jsem při studiu ráda staročeštinu, právě tak jako v němčině "Lautverschiebung". Občas se pokouším luštit texty starých tisků třeba někde na výstavě, ale moc mi to nejde. Právě tak se nemohu ani ve svém věku dopracovat k patřičné moudrosti. Moc děkuji za inspiraci.
Cyril Höschl: Optimističtí jedinci jsou na tom lépe než škarohlídi
Jana Šenbergerová 28.10. 18:36
Pan profesor o problému ví určitě víc než kdokoliv z nás. Jen mi nejde do hlavy, proč by pro středoevropany měla být ideální středomořská strava, když podmínky jsou pro nás přece jen dosti rozdílné. Více ovoce a zeleniny, to beru, ale především to, co roste v naší blízkosti. Kdybych měla brát v úvahu genetiku, byla bych na tom dost mizerně. Prababička trpěla stařeckou demencí, babička možná Alzheimerem, ale tehdy se o něm moc nevědělo, a moje maminka měla také problémy. Já sama víc než na genetiku dám na psychiku a výchovu. Obě dovedou člověka pořádně vykolejit z normálu.
Ohňostroje - to je moje
Jitka Hašková 28.10. 11:32
Naprosto souhlasím. Jsem také pro zrušení všech ohňostrojů a rámusů, včetně letních koncertů ve volné přírodě. Lepší využití peněz by se určitě našlo. Nejen lidé, ale hlavně příroda trpí.
Ageismus naruby. Senioři se ho dopouštějí vůči mladým
Zuzana Pivcová 27.10. 18:28
To tykání mladším slyším často, dělají to muži. Jednou jsem zažila v tramvaji, jak začal nějaký starší muž rýpat do vedle sedící dívky, která nijak neprovokovala. Jestli vůbec ví, jak se něco řekne německy, že asi sotva, protože oni mají jen angličtinu. No, bylo to docela hloupé.
Žižkovský vězeňský podzim
Hana Šimková 27.10. 15:53
No , pana Miloši, Vy máte ale těžký život, plný nepříjemností.
Podzimní elegie
Dana Puchalská 27.10. 11:48
Zdeni, to je krásná elegie, která se Ti povedla. Děkuji.
Minulost na Veselém Kopci
Jitka Hašková 27.10. 09:22
Moc hezké. Připomnělo mi to návštěvy ve skanzenu v Kouřimi. Děkuji.
Do divadla Komedie vtrhl David Bowie
Mirek Hahn 27.10. 08:31
Velký hudebník ! Geneze jeho posledního alba Black Star je obdivuhodná.
Chata či chalupa na penzi? Má to řadu výhod, ale i mnoho nevýhod
Hana Nováková 26.10. 14:02
I já k tomu řeknu, že článek je hodně pravdivý. Bydlím na chalupě se vším pohodlím panelákového bytu. Na nákup autem, k doktorům autem, po 16 hodině v zimě tu lišky nám dají dobrou noc. Jinak každý zaleze, takže skoro celý rok nikoho nemusíte vidět. Kultura žádná, za kulturou musíte dojet autem. No ještě několik roků a pak od jara do podzimu chalupa, jinak panelák a pak už jen panelák. Ale stálo to za to. Příroda kolem domu, nádherné výhledy, které se mění s ročním obdobím jsou nenahraditelné, ale věk nezastavíš a když pominu nemoce, práce je tu stále každý den a za každého počasí i když máme všechnu moderní zahradní techniku. Prostě jak se zpívá :Nesmíš být nikdy líný, nesmíš se práce bát- ale věk a síly už někdy stávkují a je to znát i když se snažíš neustávat. Upravená zahrada je vizitka a na tom si trváme.
Online senioři
Alois Kavan 26.10. 10:15
Ve svých 70 letech jsem začal pociťovat něco jako sociální vyloučení, protože v sousedství různých mobilů, počítačů a internetu jsem si připadal jako negramotný. Tak jsem se nakonec rozhodl se sebou něco udělat. Zakoupil jsem si počítač s připojením na internet a v kursu nadačního fondu manželů Klausových jsem získal osvědčení o způsobilosti k užívání osobních počítačů. To bylo v roce 2009.
Nyní mám v užívání tři počítače s různými operačními systémy, dvě tiskárny a jeden skener a do mého života se po této stránce vrátila spokojenost. Takže chlapci a děvčata, nebojte se toho, je to zábava, je to i poučení, je to ta nejlepší maturita života.
Češi vyvinuli individuální probiotika. Účinkují mnohonásobně lépe
Hana Nováková 26.10. 09:24
Jelikož víme, že střeva jsou základem zdraví, je to vynikající objev pro lidstvo. Díky patří všem, kteří se na něm podíleli.
Jeseník není daleko
Zuzana Pivcová 26.10. 09:20
Je to fajn, když se někdo vydá na takovou dalekou cestu, aby se sešel s kamarádkami a ještě navíc na výstavě i60. Ale Ty jsi holka podnikavá. Na mě by to bylo docela daleko. Krajina je moc krásná a Tvé snímky taky.
Pocity - může být i hůř
Zuzana Pivcová 25.10. 19:33
Rýsuje se malér, ale co bych osobně udělala já, opravdu nevím. Nikdy jsem žádnou vedoucí funkci neměla a aféru s penězi (za zhotovené kopie dokumentů) jsme s kolegyní ve studovně archivu zažily jen jednou díky jednomu pracovníkovi z finančního oddělení. Mohu mít podezření, ale co dál?
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.