Přehled posledních diskuzních příspěvků
Vzpomínkový recitál
Věra Ježková 25.10. 13:14
Hano, napsala jste to moc hezky. Praví věčná příznivkyně Waldy. :-)
Off-line. Trend, který se šíří
Mirek Hahn 25.10. 12:30
Páni..., nezapínat počítač, to je úžasný nápad ! Někdo právě objevil Ameriku :-)
Dopisy - zvyk zdánlivě už zapomenutý?
Marie Doušová 25.10. 10:53
Strašně mě mrzí , že když chci sehnat známku na dopis, tak musím podstoupit pochody do papírnictví-samořejmě nemají a mít nebudou . Trafika-tam pouze z 5 trafik jen 1měla známky. Proto se chodí raději na poštu ,kde zakoupíte známku a hned tam dopis necháte. Oni vycházejí z toho , že většina lidí jde hned na poštu ,ale koupit známku mimo poštu se už stává hororem. S poštou nemám dobré zkušenosti a moc mě to mrzí . Schránky mizí ,lidé přestávají psát a pošťáci jsou stále drzejší a nepříjemní ,hlavně na poště. Nerada na poštu chodím. Doručovatelky obdivuji, k nám chodí moc hodná a příjemná doručovatelka.
Rozloučení s Albánií
Libuše Křapová 25.10. 09:25
Díky za hezkou připomínku, Zuzko :-) Já tam byla s CK Kovotour, ale už jsme se dozvěděli, že se slučují se dvěmi jinými CK, že s nimi už nepojedeme :-( Tedy s CK s tímto názvem. Tak příště pojedu třeba s Altinem (průvodcem) :-)
Vzpomínáte, jak se vařívalo dětem?
Jitka Hašková 25.10. 09:01
Tak žádné takové kuchařky po válce nebyly. Babička mi vařila podle svých zvyklostí a to,co sehnala. V roce 1958 mě už bylo 14 let, to jsem už dávno jedla s dospělými.
Nezaberu a nezaberu. Nespavostí trpí stále více lidí po šedesátce
Věra Ježková 24.10. 16:19
Jsem sova. Usínám špatně, spím špatně, léky na spaní nejím. Přesto ráno (před šestou) vstávám poměrně odpočinutá. Na rozdíl od doby, kdy jsem chodila do práce. Večer nad ničím nepřemýšlet si nedovedu představit. Po ulehnutí k spánku se myšlenky začínají rojit. Že bych kvůli menší fyzické únavě třeba oběhla blok nebo vyluxovala, mi připadá úsměvné.
Paruka. Věc obdivovaná i zatracovaná. Jaká je její historie?
Zuzana Pivcová 24.10. 10:38
Já jsem si dokonce počátkem 70. let dala z ustřiženého copu zhotovit paruku z vlastních vlasů. Moc se ale nepovedla. V té době jsem nosila dlouhé vlasy s ofinou (kleopatru) a občas se mi zachtělo změny. Pěkná hloupost! Dnes mi ty pěkné dlouhé vlasy nikdo nevěří. :-D Za nás nosili i muži příčesky, protože se styděli za pleš. Ty příčesky ale byly hned vidět. Dnes je jiná doba a holohlaví nemají problém.
6. A co tak třeba Albánie? Námořní kapitán a bilancování
Zuzana Pivcová 24.10. 09:43
Díky. Libuško, za obsáhlou reportáž, na jejímž konci jsem si připomněla některé údaje, které jsem se také dověděla. Předpokládám, že Tě Albánie zaujala natolik. že se tam ještě vydáš, tentokrát letadlem do Tirany a odtud do Drače, co říkáš?:-D
Zběhovec plazivý je účinný nejen na játra, ale i na snížení tlaku
Zuzana Pivcová 24.10. 09:39
Tato bylinka je pro mě neznámá, jen si vzpomínám, že někde v rámci luštění křížovek jsem narazila na výraz "yva", ale možná je to dokonce něco jiného.
Zrcadlo nesplněných přání 22
Marie Doušová 23.10. 11:30
Každý se vrací občas do mladých let a toto vyprávění mi pomohlo se pozastavit a zavzpomínat na mé mládí. Jane, moc hezké vzpomínky ,básně a pěkné ukončení.Dík.
Nechápeš, co cítím. Věta, které muži nerozumějí
Zuzana Pivcová 23.10. 11:09
Ano, z Marsu a z Venuše. Muži, když jsou spokojeni, tak o tom většinou nemluví. Ale znala jsem i takového, který říkal: Na co myslíš? To jsem ukrutně nesnášela.
Šedý zákal a cylindr
Jitka Hašková 23.10. 09:38
Karle, mám kamarádku, která si nechala operovat oční zákal ve věku 89 let, měla to na pojišťovnu, za čočky nic neplatila. Nevím, kolik jí stály kapky, na dálku vidí dobře a potřebuje jenom brýle na čtení. Moje sestřenice si všechno platila a jedna čočka stála 20 tisíc Kč. Další náklady nevím. Ta kamarádka byla na oční klinice na Karláku.
Jak na peníze s Českou bankovní asociací: Mám to! Na splátky...
Jitka Hašková 23.10. 07:57
Nejlepší rada je nepůjčovat si, na co nemám,to nepotřebuji.
Pravidelná nedělní přátelská setkání s tancem v Praze
Naděžda Špásová 22.10. 13:21
Romane, to by bylo, aby jste s Helou něco neobjevili. Tak si to hezky užijte, třeba se k vám pražští přidají. Může to být bezva zábava. :-)
Senioři v sociální síti
Jana Šenbergerová 22.10. 11:37
K tomu mohu dodat jen to, že jsem moc ráda, že jsem se nechala přesvědčit, abych se naučila aspoň uživatelsky pracovat s počítačem.
Názor odborníka k tématu „kůrovec“
Zuzana Pivcová 22.10. 11:09
Když to říká odborník, kterému nejde o profit ani o postih, nemám důvod mu nevěřit. Zajímavá je ta souvislost s poklesem spodních vod a odtokem použité odpadní vody. Také způsob, jakým si stromy za normálních podmínek ošetřují poranění. To jsou pro mě fakt mimořádné údaje. Díky, Libore. Já patřím k těm, kteří vodou šetří. Sucha se děsím, stačilo mi vidět ho ve Středomoří.
Pes jako zkáza partnerského vztahu
Zuzana Pivcová 22.10. 10:02
Myslím, že tohle je opravdu problém. Jsou dvojice, kde mají domácí zvíře oba rádi stejně a jednoduše nejedou nikam na dovolenou, kam si svého kamaráda nemůžou vzít s sebou. V tomhle je asi třeba mít už od začátku jasno.
Pro kamna ke Špačkovi
Jitka Hašková 22.10. 09:15
Velmi hezké. Musím si to poznamenat, abych nezapomněla se tam jít podívat. Děkuji.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.