Přehled posledních diskuzních příspěvků
Miloš Urban: Prý je se mnou těžké žít, protože jsem duchem nepřítomný
Zuzana Pivcová 16.11. 10:30
Rozhovor se mi velmi líbí, tvorbu pana Urbana sice dodnes neznám, ale budu se po ní shánět. Líbí se mi také charakteristika vztahu mezi fotografem a modelkou. Plně s tím souhlasím. Měla jsem kdysi také přítele fotografa, jehož mottem bylo, že modelka není milenka. Dodnes se mi moc líbí fotografie žen od Tarase Kuščinského.
Teplo, uvolnění a pravidelná péče o zdraví? Relaxujte ve vlastní domácí infrasauně
Věra Ježková 16.11. 10:18
Ani omylem. Mám trochu klaustrofobii, ne zcela zdravé srdce a nesnáším horko.
Mám velikost XXL. No a co?
Slávka Kobylková 15.11. 15:25
No prostě ,na to,jak jsou mladé,tak jsou tlusté a vadí mi,proč se pořád těch boubelí sádla zastáváte.Kdysi taková tlusťoška byla vyjímkou a dnes normálem,ale toto není vzhledem k věku těch rádobymodelek normální.Nesluší jim nic.
„Svět je krásnej, svět je zlej, hej Jude, věř v něj.“ Magický hlas rebelky dozpíval
Marie Doušová 15.11. 11:23
Velice kladně hodnotím tento zajímavý a poučný článek. Marta Kubišová je opravdu hodnotným a ušlechtilým člověkem . Za její tvorbu a život který vedla ji patří veliký dík.
Vzpomínka na Jaroslava Ježka
Libor Farský 14.11. 16:17
Výborně, pane Nekvasile, děkuji za milou vzpomínku. Jsem velký fanoušek muziky Jaroslava Ježka a jeho stylu.
Chorvatsko 2017 z Prahy s minimálními poplatky
Karel Hyndrák 14.11. 15:50
Dodatek z praxe: Zpáteční cesta po chorvatských a slovinských dálnicích (hnusné počasí) byla sice rychlejší, ale vzala si o 25 litrů nafty navíc (holt větší rychlost).
Padají vám vlasy? Mohou za to hormony, ale i strava či stres
Jana Šenbergerová 14.11. 13:42
Vždycky mě překvapí propagace luštěnin, přestože je známo, že mohou víc škodit než prospívat. Neznám nikoho, kdo by neměl s jejich trávením problémy, včetně mě. A čím tak škodí? Některé, zvl. fazole, obsahují kyanogenní glykosidy, z nichž se může uvolňovat kyselina kyanovodíková. Většina druhů fazolí obsahuje i jedovatý fytohemaglutinin. Měli bychom je jíst jen výjimečně, přes noc namočené ve vodě, a dlouho vařené v nové vodě s kořením podporujícím trávení ( kmín, majoránka, saturejka, koriandr).
Sója zas je k mání jen geneticky modifikovaná (GMO), takže také žádný zázrak, jak se nám občas snaží různé reklamy namluvit.
Nejen problémy s vlasy se dají řešit změnou jídelníčku. Toho, co nám může škodit zevnitř i zvenčí, je hodně, bohužel. Pro ženu je ztráta vlasů velmi stresující, proto stojí za to hledat, co se za ní skrývá.
Hrátky s češtinou. Nebuď labuť 2
Zuzana Pivcová 14.11. 11:58
Já bych se přiklonila k té studentské recesi. Důležitý tam asi byl ten rým a možná přímo nesouvisel s tím profesorem. Vylučuji antiku - Hera by to řekla jiným jazykem a nemělo by to vtipný rým a nikdo u nás by to neobjevil. :-D Tomáš Holý to říct mohl, ale ne jako originál. Např. v Semaforu zpíval Suchý s Kahovcovou už v roce 1964 Labutí píseň a tam byla část .."nebuď labuť, peří stranou, pojď jen ke mně blíž, ať ti křídla nezůstanou, až se proměníš..." :-D. Ale díky za velmi vtipně odborný článek.
Pozvánka na předvánoční posezení
Jitka Hašková 14.11. 10:46
Hani, předpokládám, že to svoláváš do Prahy. Myslím, že by bylo lepší se sejít dříve, třeba ve 14 hod, kdyby mohl/a přijet někdo z mimopražských, tak aby to stálo za to, aby to nebylo jen na hodinu nebo dvě. Myslím, že mi některá z nich řekla, že by přijela už dopoledne, prošla se po Praze, pak šla na sraz a v rozumnou dobu by jela domů. Proto by bylo dobře vybrat hospodu blízko Hlavního nádraží, v jedné takové byla na jaře sraz, ale mně se to nehodilo a nebyla jsem tam, tak si nepamatuji jméno té hospody.
Jiří Wolker by měl radost
Jana Šenbergerová 14.11. 09:00
Moc hezké! Tam bych určitě pobyla déle než jen půlhodinu. Jen netuším, kde dříve bydleli pražští mlynáři.
Jak Čecho-Švýcar Kolinsky objevil Menzela a Martinů
Zuzana Pivcová 13.11. 19:22
Mé sympatie mají všichni, kteří i navzdory emigraci nezapomněli mluvit česky a hlavně svou mateřštinu naučili v cizině i své děti. Tito potomci mají k naší zemi lepší vztah, cítí se tu lépe a mohou se tu i případně pracovně uplatnit. Osobnost pana Kolinského mě překvapila, nic jsem o něm nevěděla. Hudba Bohuslava Martinů je myslím hodně těžká. Jistě je skvělý klavírista. A jeho film o Jiřím Menzelovi byl skutečně ráda viděla, jak ho on pojal.
Starší lidé jedí zdravěji než mladá generace
Věra Halátová 13.11. 18:23
V hodinách francouzštiny jsme byli poučeni, že "gurmán - psáno gourmand" je žrout. Labužník je "gurmet - psáno gourmet".
Takový byl pan Menšík
Zuzana Pivcová 13.11. 17:38
To je moc hezká vzpomínka a také dobrá charakteristika pana Menšíka. Ačkoliv byl velký a oblíbený herec, nedělal ze sebe primadonu. A to řada těch dnešních naopak dělá, ačkoliv nemá proč.
Česnek pomáhá zatočit se zdravotními upíry
Libuše Křapová 13.11. 13:26
Téměř se vším v tomto článku lze souhlasit. Česnek je zdravý, taky se mi už jednou stalo, že jsem ho z určitých důvodů sázela až v lednu a úrodu měla vynikající. Miluji ho v jakémkoliv jídle, už jsem dělala i česnekový dort a vyzkoušela ho v česnekovém "elixíru". Jenom jednomu v článku nerozumím. Sázet ho do nepřerytého záhonu? Vždycky po předchozí plodině záhon přeryju, nechám odpočinout a pak česnek vysadím. A jedna chyba je tam zásadní. Teplota půdy MUSÍ / nebo spíše se doporučuje) klesnout pod 9 stupňů, aby sadba nechytla plíseň.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.