Přehled posledních diskuzních příspěvků

Pranostiky – roční období I

Jitka Hašková 23.3. 14:04
Díky, moc hezké. Fechrování neznám.

Marta - všechno je jinak

Zuzana Pivcová 23.3. 11:57
Myslím, Vlaďko, že tady v té kapitole je ukázka toho pozitivního, co tahle, pro někoho zcela zavrženíhodná, doba může lidem dát. A to je větší ohleduplnost a soudržnost, mnohdy u nejbližšího člověka objevení jeho skutečných kvalit, které za "normálního" každodenního chodu zakryjí pseudoproblémy.

Krokem Krakovem

Zuzana Pivcová 23.3. 10:48
O polské válečné historii vím něco díky práci v archivu. S celou tlustou spisovou složkou o případu Katyn jsem se setkala v 90. letech v Bundesarchivu, jednalo se o převzatý materiál z bývalého archivu východoněmecké Stasi. Poláky jsem poznala jen povrchně při stážích pro němčináře v NDR. Byli velmi sebevědomí a na kurzy v NDR jezdili jen proto, že to byl povinný předstupeň možné účasti na kurzu v NSR. Sama jsem však nikdy v Polsku nebyla.

Coronavirus COVID -19. Bere, ale i dává

Vladislava Dejmková 23.3. 08:56
Také už jsem to četla před dvěma či třemi dny...

Sedm úkolů, spousta inspirace aneb Hrátky v karanténě

Jana Šenbergerová 22.3. 23:25
Fíha! Vždyť mi nezbude čas na nic jiného. :-)

Sylvio Spohr: Podnikatelé nemohou držet sociální smír ze svého

Růžena Kuželková 22.3. 16:08
Zajisté to nemají jednoduché,ale považte,jsou to pouze "hoteliéři"nebo sem spadajíi osttní profese?!Někteří zaměstnavatelé svým zaměstnancům "dopřávali" i na úkor svých marží,ale jsou i tací,kteří "syslili pouze pro svoje "potěšení",ale bohužel to je v každém zaměstnání a teď "babo raď" Přeji všem lidem ať toto přežíjí hlavně ve zdraví - ostatní se ukáže časem.

Rouškování

Anna Potůčková 22.3. 12:23
Nejsi sama, které se tato nová moda nelíbí a působí potíže s dýcháním. Ale co jsem četla dnes na seznamu, tak ty roušky prý se budou nosit delší dobu a snad se stanou běžným doplnkem našeho šatníku.

Buďte v kontaktu s rodinou, povídejte si přes Skype

Dana Hošková 22.3. 09:35
Skype občas zlobí a vypadává. Dobré jsou i aplikace do chytrých telefonů, např. WhatsUp a Viber. Dávám jim přednost před Skypem.

Poutní cesta Říp-Blaník - část 2

Věra Ježková 22.3. 09:08
Ali, jsi odvážná turistka. Hezky píšeš, hezky fotíš. :-)

Je čas na hádanky - věžní hodiny

Dana Puchalská 22.3. 09:03
Asi to vím, ale počkám.... :-) :-)

Tak si aspoň užijeme? Karanténa není čas přejídání

Hana Šimková 22.3. 08:37
Sice se nepřejídám, protože si jídlo šetřím.Nevím, při zákazu vycházení, kdy si budu moci koupit nové. A protože je zákaz vycházeni, do lesa se vážně nedostanu.Běhám tedy po svém malém bytě, aby mi netuhly nohy. Máte ještě jiné , dobré rady pro důchodce , kteří při svém nedobrém zdravotním stavu toho moc zacvičit nemůžou?

Nezapomeňte ošetřit trávník, aby byl na jaře zdravý a hustý

Patrik Poula 21.3. 18:51
My o trávník také pečujeme. Je to paráda, když se může člověk projít bosýma nohama po krásně měkkém trávníku. Pravidelně ho zaléváme a hnojíme. Jinak by pěkný nebyl. Celkově se o naši zahradu snažíme starat. Je to pro mě radost i příjemný odpočinek. Nakoupil jsem proto nářadí pro zahradu z https://www.naradinazahradu.cz/ bez kterého bychom nic neudělali.

Čas pletení a háčkování. Co třeba zkusit polštář?

Jana Šenbergerová 21.3. 13:11
Pěkné ukázky. Také pletu, ale obvazy pro malomocné. Hladce z bavlněné příze, 25 oček včetně krajových, otočit a opakovat, dokud nevypletu na jehlicích č. 2 třicetigramové klubíčko, což se rovná 1,5 m obvazu. Už to mohu dělat i potmě, ale to raději spím. :-)

Příběh na 50 slov: Máme více času

Zuzana Pivcová 21.3. 10:56
Pamatuji si, že v dětství jsem slýchala písničku, kde bylo...čas, ten nezná slitování ale ani s jedním z nás, čas je proto, dámy, páni, aby se tu nepropás´.... Využít smysluplně čas lze v této době i něčím, co mnohým může připadat na hlavu, totiž zdánlivým "nicneděláním", vedoucím k navázání bližšího kontaktu sama se sebou. Je to taková malá prověrka, jak dalece se mohu na sebe spolehnout. Díky, Věrko.

Jak se zabavit v době karantény? Tady je několik tipů pro seniory

Jitka Caklová 21.3. 08:43
"Jak se zabavit v době karantény?" KDO TO NEVÍ, neumí se smířit sám se sebou, je veden strachem, že přijde o hmotné statky, pro které se "tolik nadřel", MÁ SMŮLU.

Fotoreportáž: Na Josefa není kosa, co by se nechtěl líbit

Dana Puchalská 21.3. 08:09
Elen, to je krásný, vtipný a pohodový článek. Bylo to milé pohlazení po duši a potěšení pro oči všem, co mají rádi přírodu. A Tvoje fotky? Jako vždy perfektní. Při jejich prohlížení jsem si vzpomněla na jeden pořad v televizi, který jsem sledovala s mým otcem v dětství Jmenoval se Lovy beze zbraní.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.