Závin
Ilustrační foto: Pixabay

Závin

3. 4. 2026

Vinu se k tobě jako hádě,
vinu se pomalu, nejsem už mládě,
vinu se k tobě, svůdně a vonící,
nejsem už mládě, jsem ženou zrající.

Vineš se ke mně jako hadík,
vineš se pomalu, nejsi už mladík,
vineš se po hrudi, bříšku a dolů,
vineš se vilně..., zavinem se spolu.

/napsáno 29.října 2018/

Moje poezie
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Soukupová
Iveto, mám ráda oba záviny. :-) Ten v básničce je popsaný moc hezky.
Iveta Tomčíková
Michaelo jsem ráda, že se líbí. Dík též za komentář i přečtení mého dílka. :-) Je vlastně o kulinářství, ale i o lásce, neb je tam obsaženo jablko, had, dva (třeba Adam a Eva) a láska. Prostě ráj - nejen pro ty dva, ale potom závinu i pro břicho! :-))
Iveta Tomčíková
Ivo :-)
Michaela Přibová
Líbí. Báseň je smyslně úsměvná.
Iva Bendová
:-) :-D dtto 09:29 ;-)
Iveta Tomčíková
Paní Vladislavo a paní Jano, dnes je volný pracovní den, nejen ten sváteční "velikonoční" a já jsem velmi ráda, že mohu hned reagovat na Vaše milé komentáře. Děkuji za ně moc! :-) Paní Vladislavo moc jste mi potěšila slovy, že jste ještě nic takového poetického nenašla a mě se to tehdy podařilo...,díky. No a paní Janě moc děkuji nejen za stejný apetit, ale i za to, že pochopila, že mé dílko nebylo myšleno tak, jak by pochopeno být nemělo. :-)
Jana Šenbergerová
Je krásné si o "závinech" číst a mnohem krásnější je ještě teplé jíst. Nikdy by mě nenapadlo pohoršovat se nad něčím tak bytostně krásným. Díky!
Vladislava Dejmková
Báseň se mu líbí včetně toho náznaku. Často pŕemýšlím, jak podobnou situaci popsat. A ještě jsem nic takového poetického nenešla.
Iveta Tomčíková
Ingrid je to jen takový "náznak" snad to tu nikoho nepohorší? Jsem ráda, že se básnička líbila. Děkuji za přečtení. :-)
Ingrid Hřebíčková
Já jsem sice taky zajásala nad štrůdlem, který ráda peču a pečení mám moc ráda, ale básně mám taky moc ráda. Báseň se mi líbí, je něžně erotická, není vulgární. Děkuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 14. týden

Významné životní jubileum Zdeňka Svěráka (90 let) si v kvízu připomeneme prostřednictvím filmů, k nimž napsal scénař nebo ve kterých sám hrál.